Google investerer i fem nye solcelleparker

Del artiklen:
Google har investeret i fem nye solcelleparker, der skal stå klar i sidste halvdel af 2020

Google investerer i fem nye solcelleparker i Danmark, skriver Ritzau. De forventes alle at være i drift inden efteråret 2020, samtidigt med at deres datacenter åbner i Fredericia.

Af Alexander Stangeby, [email protected]

Fem danske byer skal lægge hjem til solcelleparker, som den amerikanske IT-gigant Google har investeret i. Det oplyser de fredag i forbindelse med, at de annoncerer en række investeringer i vedvarende energi i flere lande.

Parkerne bliver placeret i Morsø, Gimming ved Randers, Norddjurs, Rødby fjord og Næstved. De første tre parker forventes at være i drift næste sommer, imens de sidste to forventes at være i drift næste efterår.

“En virksomhed som Google bruger meget energi, fordi vi er med til at holde internettet kørende 24 timer i døgnet.”

“Men vi føler samtidig et enormt ansvar for, at det sker på en så bæredygtig måde som overhovedet mulig”, siger Googles danske direktør, Malou Aamund, i en pressemeddelelse.

Selskabet Better Energy skal stå for at opføre parkerne i Næstved, Norddjurs og Gimming.

“Aftalen med Google betyder, at it-giganten i ti år skal aftage den strøm, som solcelleparkerne producerer, til en fast pris”, uddyber Rasmus Lildholdt Kjær, der er direktør i selskabet, som bygger, udvikler og driver solcelleparker.

“Google får selvfølgelig glæde af det forstået på den måde, at de nu har en fast kilde til det forbrug, de har af strøm. Det giver også en forudsigelighed på strømmens pris de næste ti år”, siger han til Ritzau.

“Det tilfører ny grøn strøm i den danske energiforsyning, og det vil sige, at Google ikke tager eksisterende grøn strøm, men de er med til at tilføre ny grøn strøm, der matcher det nye forbrug, de placerer i Danmark”, siger direktøren.

I november 2018 annoncerede Google, at de investerede 4,5 mia. kr. i opførelsen af et datacenter i Fredericia. Datacentret forventes at være i drift i slutningen af 2020, og hvis alt går efter planen vil solcelleparkerne opveje datacentrets energiforbrug.

Solcelleparkerne vil få en samlet kapacitet på 161 MW, hvor Rødby Fjord vil blive klart den største park med en kapacitet på 55 MW.

Ud over de danske solcelleparker, annoncerede Google også investeringer i USA, Chile, Sverige, Finland og Belgien.

as