KL analyse om tilfredshed med jobcentre bakkes op af DI

Del artiklen:
(ARKIV) Størstedelen af virksomhederne er tiilfredse med kommunerne, viser undersøgelser fra KL og DI. (Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix)

Otte ud af ti virksomheder er tilfredse med samarbejdet med jobcentrene, viser en rundspørge, som Kommunernes Landsforening har lavet blandt knap 1900 virksomheder i tolv kommuner. DI bekræfter tendensen.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

80 procent af de virksomheder, der det sidste år har været i kontakt med jobcentre i tolv kommuner, er godt tilfredse med samarbejdet. Og vigtigst: Kontakten med jobcentret ender ofte en virksomhedspraktik eller en ansættelse. Det viser en KL-undersøgelse, der bliver bragt i onlinemagasinet Momentum.

 

 

 

 

 

 

Tilfredsheden med jobcentrene i de 12 kommuner slår ud på flere parametre.

Mellem 75 og 80 procent af de adspurgte 1864 virksomheder er tilfredse med jobcentrets information, kommunikation, responstid, forståelse for virksomhedens behov og for samarbejdet i det hele taget.

Virksomhederne i rundspørgen ligger i kommunerne Albertslund, Viborg, Fredensborg, Vordingborg, Horsens Gladsaxe, Aalborg, Ringkøbing-Skjern, Federiksberg, Mariagerfjord, Rebild og København

DI: Kun 12 procent af virksomhederne er utilfredse

En DI undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima, viste i sidste uge, at kun 12 procent af virksomhederne i undersøgelsen er utilfredse med erhvervsklimaet i kommunerne. Det er et fald fra 20 procent, da DI først lavede en tilsvarende undersøgelse.

Lokalt Erhvervsklima vurderer ikke særskilt samarbejdet med jobcentrene, men man må formode, det indgår i overvejelserne af svaret på spørgsmålet, “Hvor tilfreds er du i alt med kommunens erhvervsvenlighed?” 

Vicedirektør i DI Steen Nielsen bekræfter, at der ikke er generelle problemer i samarbejdet mellem jobcentre og virksomheder. Over for KLs onlinemagasin Momentum påpeger han dog, at DI’s egne undersøgelser viser, at der er forskel på tilfredsheden i de enkelte kommuner, og at der er behov for, at de kommuner, der scorer lavt, forbedrer deres virksomhedsrettede indsats.