Hæder til vellykket renovering

Del artiklen:
Vinderenaf RENOVER prisen 2019 Herman K er udpeget af et valgkollegium bestående af 70 branchemedlemmer og i år der det syvende gang, at Realdania og GI uddeler prisen til et renoveringsprojekt i særklasse.

Den gamle transformerstation, der i dag er forvandlet til Hotel Herman K i København, og Ørstedspavillonen i Rudkøbing modtog torsdag priser for vellykket renovering. 

Af Lene Vind, [email protected]

Lene Vind, [email protected]

Efter flere måneders venten kunne parterne bag renoveringen af Hotel Herman K stille sig øverst på sejrsskamlen, da RENOVER prisen 2019 blev uddelt ved en stor prisfest i Marketenderiet i Valby torsdag aften.

Hotel Herman K var oprindeligt en gammel transformerstation fra 1963, men er nu forvandlet til hotel og restaurant. Transformationen er et eksempel på, hvordan man kan åbne en bygning mod omverdenen og skabe liv i gadebilledet og samtidig bevare de oprindelige konstruktioner og detaljer.

”Hotel Herman K er eksemplarisk for sin forvandling fra transformatorstation til hotel. Projektet er en meget vellykket renovering, hvor man som noget særligt har formået at bevare det oprindelige spændingsfyldte, rå og brutalistisk arkitektoniske udtryk. Det vidner om arkitektonisk indlevelse, en forbilledlig byggeledelse og et fornemt samarbejde med hoteloperatøren. Respekt. Det er en overbevisende præstation,” sagde formand for nomineringsudvalget, Gøsta Knudsen, som  begrundelse for at Hotel Herman K fortjente sejren.

Sammen med RENOVER prisen og den eftertragtede prisstatuette kommer en check på 100.000 kroner.

Særlig hæder til unikt projekt
Udover RENOVER prisen blev også Specialprisen uddelt ved torsdagens prisfest. Specialprisen går til et originalt og særligt projekt, der ikke lever op til alle RENOVER prisens kriterier, men som alligevel fortjener hæder for sin stærke frivillige indsats.

Prisen gik i år til Ørstedspavillonen i Rudkøbing på Langeland. Efter at have stået som en forladt ruin, blev bygningen købt og gennemrenoveret af lokale ildsjæle med hjælp fra fonde, virksomheder og privatpersoner. Efter en gennemgribende renovering står bygningen i dag som et kultur- og forsamlingshus til glæde for beboerne på Langeland.