Op til hver tredje aktivitetesparate får mentorstøtte som eneste tilbud

Del artiklen:

I 15 kommuner får mellem en tredjedel og en femtedel af de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere mentorstøtte som eneste tilbud. Se kommunerne her – og Danmarkskort over alle kommuner.

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

At så mange aktivitetsparate i en periode har fået mentorstøtte som eneste tilbud er interessant, fordi mentorstøtten er udeladt af en statistik over, hvor mange aktivitetsparate, der over et år ikke får et aktivt tilbud.

Statistikken kan ses i denne artikel: Større andel aktivitetsparate på passiv forsørgelse

Høje-Taastrup Kommune gav for eksempel mentorstøtte som eneste tilbud til godt 20 procent aktivitetsparate i løbet af 2018. Læs mere om kommunens egne tal for aktive og passive aktivitetsparate i denne artikel: Statistik overdriver andel passive aktivitetsparate, bl.a. indgår mentorstøtte ikke

Statistikken indeholder ledige længst væk fra arbejdsmarkedet, som ikke er jobparate, og derfor kategoriseres som aktivitetsparate. Den dækker både ledige på kontanthjælp og integrationsydelse.

Her kan du se andelen og antal aktivitetsparate på kontanthjælp og integrationsydelse, som i 2017 og 2018 havde mentorstøtte som eneste tilbud.

Afsnit 2, 3 og 4 i artiklen er tilføjet 15.5.2019/hsk