DF: Staten skal finansiere Radio24Syv i op til fem år

Del artiklen:
Satireprogrammet
Fotograf: Joachim Adrian/Ritzau Scanpix

Radio24syv skal ifølge Dansk Folkeparti have en økonomisk hånd fra staten i fire til fem år fremover.

Af Ritzau

Radio24syv skal ifølge Dansk Folkeparti have en økonomisk hånd fra staten i fire til fem år fremover.

Dansk Folkeparti vil give Radio24Syv en overgangsperiode på fire til fem år.

Det kan ske, hvis radiokanalen vinder et udbud af en taleradio på DAB, mener partiets medieordfører, Morten Marinus.

I et interview med branchemediet Mediawatch beskriver Marinus en overgangsperiode, hvor driften af kanalen kan finansieres helt eller delvist af staten.

– Vi er endnu ikke så langt med, hvordan finansieringen skal være, og hvor mange offentlige kroner der skal følge med. Man kunne for eksempel diskutere, hvor mange timers nyproduceret indhold der skal være om ugen, supplerer Morten Marinus over for Ritzau.

– Og hvis man skærer ned i forpligtelserne til radioen, så er det klart, at så skal man ikke have samme økonomi, som man skal i dag på FM4. Vi tænker nok ikke en økonomi, der er én til én med den, der er i dag. Men det har vi som nævnt ikke lagt os fast på endnu, siger han.

Samtidig skal radioen have mulighed for at tjene sine egne penge, så den kan være selvfinansierende efter overgangsperiodens udløb, fortæller Morten Marinus.

– Vi åbner op for, at man skal kunne have andre indtægtskilder. For eksempel reklamesalg, selv om vi godt ved, at det ikke er det mest attraktive på DAB. Men man kunne også forestille sig, at man kunne sælge podcastserier og andre ting.

Hvor pengene skal findes, kommer Morten Marinus dog ikke med nogen konkrete bud på.

På spørgsmålet om, hvorvidt Radio24syv overhovedet vil finde det interessant at overgå til det langt mindre lyttede digitale radionet, svarer medieordføreren:

– Det er klart, at det mest optimale var, at man havde FM-frekvenser til alle. Men der er simpelthen ikke flere landsdækkende frekvenser ud over FM4.

– Derfor er løsningen DAB, for vi vil gerne give ejerne af Radio24syv mulighed for at byde ind, så meget af den gode radio, de leverer, kan videreføres. Det er ikke lige så optimalt som FM, men det er trods alt ikke døden.

Dansk Folkeparti vil ifølge medieordføreren fremlægge en mere konkret plan kort efter påske.

Ifølge den politiske aftale bag udbuddet af FM4-kanalen, som Radio24syv i dag sender på, skal mindst 70 procent af de redaktionelle medarbejdere være ansat mindst 110 kilometer fra København.

Det er et krav, DF har fået med i aftalen. Ejerne af Radio24syv angiver loyalitetskravet som grund til, at de afstår fra at byde på sendetilladelsen igen.

Hvis ikke der findes en anden løsning, står Radio24syv til at lukke og slukke, når sendetilladelsen udløber 31. oktober 2019.

/ritzau/