Kommentatorer udpeger ingen klar vinder af valgduel i tv

Del artiklen:
Danmarks Radio lagde lokaler til den første dyst mellem Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen (S).
Fotograf: Bjarne Bergius Hermansen/Dr/Ritzau Scanpix

Statsministeren sendte spydige ord efter Socialdemokratiets pensionsudspil. Frederiksen kaldte det arrogant.

De store avisers kommentatorer er mandag morgen uenige om, hvem der trak sig sejrrigt fra den første duel mellem Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen (S).

Duellen blev vist på DR søndag aften.

Ifølge Berlingskes politiske kommentator Thomas Larsen kan Lars Løkke være mest tilfreds.

Statsministeren gik nemlig ind på Mette Frederiksens hjemmebane, og her satte han et vigtigt stød ind, da det handlede om Socialdemokratiets pensionsplaner.

– I denne debat blev hun kørt over, fordi hun ikke er i stand til præcist at fortælle, hvem og hvor mange den tidligere pensionsalder skal gælde for, skriver Thomas Larsen i avisen.

Hos Politiken hæfter politisk kommentator Kristian Madsen sig ved, at der ikke blev sagt udlændinge. Og det er til Frederiksens fordel.

Sundhed, pension og klima var på dagsordenen søndag, og det udelukkede nogle af Løkkes stærkeste temaer – eksempelvis den internationale situation og udlændingepolitik, der ifølge kommentatoren er nødvendig for Løkkes genvalg.

– Hvis det får samme perifere plads i debatten til folketingsvalget som i søndagens duel, er Lars Løkke færdig, skriver Kristian Madsen.

Marchen Neel Gertsen, der er Jyllands-Postens politiske analytiker, lader det være op til seerne og vælgerne at udråbe en vinder, da “ingen af de to faldt fuldstændig igennem”, skriver hun.

Hun påpeger et paradoks i debatten.

– Set med den politiske analytikers briller endte duellen i en slags overraskende omvendtland. Hvor Løkke var mest udfordret på sin sundhedsreform, mens Frederiksen var det på sit pensionsudspil, skriver Marchen Neel Gertsen.

Begge duellanter erklærede sig både før og efter debatten i godt humør. Men det var ikke kun udstrakte hænder og enighed.

Løkke fik sendt en bredside afsted efter Socialdemokratiets pensionsudspil. Han kaldte der et af de største bluffnumre i dansk politik i generationer.

Efter debatten havde Mette Frederiksen ikke meget tilovers for Lars Løkkes udsagn om hendes pensionsudspil.

– Jeg synes, det er topmålet af arrogance og Christiansborg, når det er værst, sagde Frederiksen til de fremmødte journalister efter debatten.

Værten Kåre Quist forsøgte at blive klogere på, hvornår valget udskrives. Men det afviste statsministeren at svare på.

Sikkert er det dog, at folketingsvalget skal være afholdt senest mandag den 17. juni.

/ritzau/