København skrotter “bløde” integrationsprojekter

Del artiklen:
Det er slut med at give penge til mangfoldighedsfestival. I stedet vil Københavns Kommune bruge pengene til at få kvinder med indvandre- og flygtningebaggrund i arbejde og uddannelse., siger beskæftigleses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V). (
Det er slut med at give penge til mangfoldighedsfestival. I stedet vil Københavns Kommune bruge pengene til at få kvinder med indvandre- og flygtningebaggrund i arbejde og uddannelse., siger beskæftigleses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V). ( - Foto: Niels Ahlmann Olesen/ Ritzau Scanpix)

Ny integrationshandleplan har skarpt fokus på at få flere med minoritetsbaggrund i job og uddannelse. Det er den vigtigste vej mod integration, lyder det fra borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Af Helle Schøler Kjær, [email protected]

I 2014 brugte Københavns Kommune en halv million kroner på mangfoldighedsfestivalen ‘Smag Verden’.

Det er et eksempel på en af de integrationsindsatser, som det med Københavns nye integrationshandleplan er slut med, skriver Københavns Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning i en pressemeddelse.

“Nu tager vi et endelig opgør med de “bløde” integrationsindsatser. I stedet tager vi fat, hvor vi ved, at det virker: Med målrettede og effektive job- og uddannelsesforløb. Vi skal stille krav og hjælpe københavnere med minoritetsbaggrund til at blive en del af fællesskabet,” siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard.

Nye tiltag med fokus på job

Med den nye integrationshandleplan er der sat penge af til gennem en systematisk og vedholdende jobindsats at hjælpe københavnere med minoritetsbaggrund i arbejde.

Der er afsat 3,3 millioner kroner til en håndholdt og virksomhedsrettet jobindsats, som er inspireret af tilgangen til nyankomne flygtninge. Der er også et særligt fokus på kvinder, blandt andet med en stor undersøgelse af, hvor stort et problem social kontrol er for deres tilknytning til arbejdsmarkedet.

“Med vores nye handleplan gør vi det klart, at vi er nødt til at få endnu flere til at være en del af det arbejdende fællesskab. Derfor har vi fået en række målbare job- og uddannelsesindsatser som ledestjerner i vores integrationsindsats de næste fire år. I sidste ende handler det om at give den enkelte københavner og familie reelle valgmuligheder og friheden til at tilrettelægge sit liv, som man ønsker,” siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Der er også afsat penge til, at gravide nytilkomne kvinder kan deltage i jobbarselsgrupper og til at bekæmpe ubevidst diskrimination på arbejdspladserne.

Fakta:

  • Med integrationshandleplanen, der bygger ovenpå Københavns Kommunes Integrationspolitik, er der afsat ca. 44 millioner kroner over de næste fire år.
  • Ud af de 11 millioner kroner årligt er 7,2 millioner kroner målrettet at få flere i job. 2,4 millioner kroner skal fastholde flere i uddannelse, og 1 millioner kroner skal forebygge social kontrol.
  • 53 pct. af københavnere med minoritetsbaggrund er i arbejde. Det tilsvarende tal er 77 pct. af københavnere med dansk baggrund.

Se hele den nye integrationshandleplan her.

Kilde: Pressemeddelelse fra Københavns Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning.

hsk