Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen siger…

Del artiklen:

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen siger om klimaprofil i regeringen og DF’s infrastrukturaftale:- Fremtidens biler bliver grønne. Sådan b…

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen siger om klimaprofil i regeringen og DF’s infrastrukturaftale:

– Fremtidens biler bliver grønne. Sådan bliver det. Så det er forkert at blive ved med at sige, at jernbaner er grønne, og biler ikke er. Sådan vil det ikke være i fremtiden. Her vil den individuelle transport være grøn, det er der ingen tvivl om.

– Samtidig foregår 90 procent af transport i dag på vej, mens kun 10 procent af transporten foregår på bane. Så hvis man bruger ligeså meget på bane som på veje, så er det en skæv fordeling, siger Ole Birk Olesen