Kommuner mister helt op til 20 procent af beskæftigelsestilskud i reguleringer

Del artiklen:

Enkelte kommuner skal af med et beløb svarende til næsten 20 procent af deres beskæftigelsestilskud i efter- og midtvejsreguleringer. Det viser den seneste prognose fra KL, som er offentliggjort her til formiddag. Se tallene for alle kommuner her.

Af Arne Ullum, [email protected]
og Helle Schøler Kjær, [email protected]

Af Arne Ullum, [email protected]

Netop i disse timer sidder økonomiafdelingerne i landets kommuner og ser på KL’s nyeste prognose for regulering af beskæftigelsestilskuddet. Reguleringen består dels af en efterregulering af tilskuddet for 2018 og en midtvejsregulering af tilskuddet for 2019.

Reguleringen er meget forskellige i de syv landsdele, og værst ser det ud for kommunerne i region syv, der dækker Vestjylland og de vestligste dele af midtjylland. Her skal enkelte kommuner aflevere et beløb svarende til næsten 20 procent af deres samlede tilskud i 2018.

De bedst stillede kommuner ligger i landsdel et, som dækker den sydlige del af hovedstadsregionen.

Men da kommunerne i hele landet samlet set skal aflevere 179 millioner kroner i efter- og midtvejsregulering, så må kommunerne i den sydlige del af hovedstaden glæde sig over, at de får en lille bitte smule tilbage med 1,2 procent i København og Frederiksberg kommuner, som det højeste.