S overvejer at skifte fotovogne ud med stærekasser

Del artiklen:
Der skal være flere stærekasser i stedet for fotovogne, overvejer Socialdemokratiet. (Arkivfoto).
Fotograf: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

S-ordfører åbner for, at der skal stilles mere om fra de mobile fotovogne til de fastmonterede stærekasser.

Socialdemokratiet overvejer at skifte flere fotovogne ud med de fastmonterede stærekasser.

Det skriver DR Nyheder, der har talt med transportordfører Rasmus Prehn (S).

Stærekasserne er i modsætning til fotovogne fastmonteret, og bilisterne advares forinden om, at der er fartkontrol forude.

– Jeg ser for mig, at vi langsomt stiller om fra primært fotovogne til primært stærekasser – og i sidste ende måske kun stærekasser, siger S-ordføreren til mediet.

Rasmus Prehn uddyber, at partiet først vil have evalueret det nuværende forsøg tilbundsgående, før det vil lægge sig endeligt fast.

– Vores mål er mest mulig trafiksikkerhed. Så må vi se, hvordan vi opnår det. Jeg kan godt forestille mig, at man langsomt, men sikkert, får flere stærekasser, men så lidt færre fotovogne, siger han til Ritzau.

Han fortæller desuden, at der nok stadig skal være tale om en kombination af de to fartmålinger.

– Jeg tror, at det rigtige setup er, at man nok har en form for kombination. Men jeg kan godt forestille mig, at man får flere stærekasser og færre fotovogne på sigt. Men jeg tænker, at kombinationsmuligheden stadig skal være der.

I 2015 var partiet ellers med til at firedoble antallet af fotovogne, men sidste år bakkede Socialdemokratiet op om de blå partiers planer om at skrotte 20 fotovogne og erstatte dem med 20 fastmonterede stærekasser.

Siden oktober sidste år har de nye stærekasser været i brug som forsøg.

Rasmus Prehn mener ifølge DR Nyheder, at stærekasserne øger trafiksikkerheden mere end fotovognene.

– Nu vil vi følge udviklingen tæt og se, hvordan det går med hærværk og lignende.

– Men ideelt ser jeg, at vi stiller mere om fra fotovogne til stærekasser. Det er en mere lavpraktisk måde at gøre det på, og så kan de blive sat lige der, hvor der er fare på færde, siger Rasmus Prehn til DR Nyheder.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) vil også have flere stærekasser i stedet for de mobile fotovogne. Han er dog ikke sikker på, om fotovognene skal afskaffes helt.

Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, er positiv over Socialdemokratiets melding, men han er heller ikke helt klar til at droppe fotovognene.

/ritzau/