Skatteministeriet taber principiel sag mod Microsoft

Del artiklen:

Microsoft har ikke brudt reglerne om transfer pricing. Det afgør Højesteret i en langvarig og principiel sag.

Skatteministeriet taber torsdag principiel sag om transfer pricing mod Microsoft i Højesteret. Det oplyser Højesteret på sin hjemmeside.

Skatteministeriet mente, at Microsoft i Danmark ikke havde levet op til reglerne om transfer pricing og derfor havde haft en skattepligtig indkomst i perioden 2004-2007, der var flere hundrede millioner kroner lavere, end den burde være.

– Højesteret fandt det ikke godtgjort, at honoreringen af Microsoft Danmarks markedsføringsaktiviteter ikke var sket på armslængdevilkår, skriver Højesteret, der dermed stadfæster en tidligere dom fra landsretten.

Sagen, der har kørt næsten ti år, handler om, at Skat har ment, at Microsoft i Danmark burde have fået betaling for markedsføring af produkter i Danmark solgt af Microsoft i Irland.

Ikke mindst fra solgte computere, der havde Microsofts styresystem installeret. Den betaling ville skulle beskattes.

Derudover har Skat ment, at Microsoft Danmark ikke i ordentlig tid og fyldestgørende har udarbejdet dokumentation for de prisaftaler, der er med resten af koncernen. At dokumentere, hvordan priserne internt i koncernen er udregnet – og at de svarer til markedspris – er afgørende for, hvor indtægter må bogføres.

Skat valgte at estimere, at Microsoft Danmarks indkomst fra 2004 til 2007 var 307 millioner kroner højere end indrapporteret, og at selskabet derfor skyldte penge i skat.

Microsoft har fra starten ment, at man skulle frifindes i begge forhold.

Højesteret skriver, at Skats forudsætninger for at udregne Microsoft Danmarks indtægter ikke har været gode nok. Men Microsoft slipper dog ikke.

– På den baggrund stemmer vi for, at ansættelsen af Microsoft Danmarks skattepligtige indkomst for indkomstårene 2004, 2005, 2006 og 2007 hjemvises til fornyet behandling ved Skattestyrelsen, skriver Højesteret.

Skatteministeriet skal nu betale sagsomkostninger, der lyder på 1,5 millioner kroner, til Microsoft.

/ritzau/