Sådan klarer kommunerne sig i de to benchmark om beskæftigelse

Del artiklen:

En del kommunerne får meget forskellig placering i et benchmark fra Rigsrevisionen og Beskæftigelsesministeriet. Se kort over alle kommuners placering i de to benchmark her.

Af Arne Ullum, [email protected]

Af Arne Ullum, [email protected]

Benchmarkene vælter ned over beskæftigelsesområdet i disse uger. Selv om de to seneste benchmark fra Beskæftigelsesministeriet og Rigsrevisionen hviler på de samme grundforudsætninger fra VIVE, så er der to markante forskelle.

Rigsrevisionen ser ikke alene ser på antallet af ledige på offentlig forsørgelse, – som ministeriets benchmark – men også ser på, hvor mange penge der er brugt på at opnå resultatet. Rigsrevisionens analyse forsøger også at kompenserer for antallet af borgere på førtidspension, da det indirekte indflydelse på antallet af kontanthjælpsmodtagere.

Til gengæld har rigsrevisionen ikke indregnet de forventede besparelser på investeringsprojekter, og derfor giver det et dårligere resultat for de kommuner, som har investeret langsigtet i at nedbringe ledigheden.

Kort kortet her kan du klikke på hver kommune og se, hvordan de ligge i de to benchmark.