Udskydelse af vurderinger kan koste arvinger i landkommuner dyrt

Del artiklen:
Det er blandt andet arvinger til huse i Rudkøbing på Langeland, som risikerer at se et tocifret millionbeløb i for meget betalte ejendomsskatter end ei statskassen på grund af udskydelsen af de nye vurderinger. (Foto Arne Ullum)

Udskydelsen af de nye vurderinger kan koste arvinger i særligt landområderne dyrt, fordi tilbagebetalingen af ejendomsskat til dødsboer vil ende i statskassen. Skatteministeren erkender problemet, og vil nu drøfte det med forligspartierne.

Af Arne Ullum, [email protected]

Af Arne Ullum, [email protected]

Beslutningen om at udskyde de nye vurderinger, kan komme til at koste arvinger i særligt landområderne dyrt. Årsagen er, at den særlige tilbagebetaling af for meget betalt boligskat fra 2011 til 2018 bliver udskudt et år.

For de fleste boligejere betyder det blot, at de først får pengene et år senere, men for arvinger til dødsboer, som afsluttes fra 1. juli 2019 til 1. juli 2020, betyder det, at de mister alle pengene, som så istedet går i statskassen.

Skatteminister Karsten Lauritzen erkender overfor NB-Økonomi, at pengene fra dødsboerne i udskydelsesperioden umiddelbart vil lande i statskassen.

“Jeg har indbudt forligskredsen til en diskussion af, hvad konsekvenserne af den her udskydelse er, og her vil vi også prøve at forholde os til det spørgsmål,” siger ministeren.

Det er ikke småpenge, som arvinger i landområderne risikerer at miste. Gennemsnitsbeløbet vil i mange udkantskommuner være over 10.000 kroner, og dermed vil særligt arvinger til større og dyrere huse i de områder kunne miste et betragteligt beløb, som så istedet vil ende i statskassen, hvis politikerne ændrer på reglerne.