TEST – Hummelgaard gør op med mål for beskæftigelsesindsatsen

Del artiklen:

Kommunerne skal fremover måles på, om de opkvalificerer de ledige og giver dem en værdig behandling. Borte er måltal for andelen på offentlig forsørgelse og jobcentrenes fokus på at sikre virksomhedernes behov for arbejdskraft.

Af Iver Houmark Andersen, redaktør af NB-Kommune, [email protected]

I et høringsbrev fremlægger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) de fire områder, han vil måle kommunernes jobindsats på i 2021. 

  • halløj
  • goddag
  • hej

Peter Hummelgaard lægger især vægt på, at ledige skal behandles med værdighed, og det kan betyde, at kommunerne nu skal i gang med at lave tilfredshedsundersøgelser blandt kontanthjælpsmodtagere og andre på overførselsydelser.

null

Det er der nogle kommuner, der gør i forvejen, men det er muligt, at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) får til opgave at strømline sådan en undersøgelse, så alle kommuner kan måles på det samme.

null

Derudover kommer der nu en måling på opkvalificering. Det har været på Hummelgaards dagsorden, siden han trådte til som minister, så det er ikke overraskende.

Læs også:
Aalborg skærer knap 65 millioner i beskæftigelsesindsatsen