Vismænd: Tre grunde til at udenlandsk arbejdskraft er en gevinst

Del artiklen:

Af Arne Ullum – [email protected], NB Medier – [email protected] Det gavner dansk økonomi, når der kommer udlændinge til landet for at arbejde, hvad enten de er højtuddannede eller tager lavtlønsjob. Det skriver formandskabet for De Økonomiske Råd, som har tre begrundelser for, hvorfor det er en god forretning. Studier tyder på, at de udenlandske medarbejdere […]

Af Arne Ullum, [email protected]

Det gavner dansk økonomi, når der kommer udlændinge til landet for at arbejde, hvad enten de er højtuddannede eller tager lavtlønsjob. Det skriver formandskabet for De Økonomiske Råd, som har tre begrundelser for, hvorfor det er en god forretning.

  • Studier tyder på, at de udenlandske medarbejdere styrker produktiviteten og gennemsnitsindkomsten hos indbyggerne i det land, de kommer til.
  • Udlændingene opholder sig i Danmark, når de er i den erhvervsaktive alder, mens de typisk rejser tilbage til deres hjemland, når de forlader arbejdsmarkedet.
  • Tilgangen af arbejdskraft udefra kan forhindre, at økonomien overopheder i et opsving, fordi der er mangel på arbejdskraft.

Da de fleste udenlandske arbejdere tager lavtlønsjobs, kan det dog presse ufaglærte og faglærte danskere på lønnen, og vismændene opfordrer derfor til, at fordele og ulemper ved de udenlandske arbejdere bliver diskuteret politisk.

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her