Danmark har EU’s højeste sundhedsudgifter

Del artiklen:

Af Arne Ullum – [email protected], NB Medier – [email protected] Danmark er det land i EU, der har de højeste sundhedsudgifter i forhold til BNP, viser nye tal fra Eurostat, der er Europakommissionens statistiske afdeling. De danske sundhedsudgifter svarede i 2015 til 8,6 procent af BNP, hvilket var den højeste andel i EU. Målt i forhold […]

Af Arne Ullum, [email protected]

Danmark er det land i EU, der har de højeste sundhedsudgifter i forhold til BNP, viser nye tal fra Eurostat, der er Europakommissionens statistiske afdeling. De danske sundhedsudgifter svarede i 2015 til 8,6 procent af BNP, hvilket var den højeste andel i EU.

Målt i forhold til indbyggertal ligger Luxembourg dog en anelse foran Danmark. Det lille fyrstedømme brugte i 2015 30.585 pr. indbygger på sundhedsudgifter, mens Danmark brugte 30.451 kr. pr. indbygger.

Se tal for alle EU-landene her: http://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20170825-1

Vil du læse resten af artiklen?

Prøv NB-Økonomi i 4 uger gratis og få adgang med det samme
Eller log ind nedenfor

Glemt adgangskode - lav en ny her